Zakwas - Technologia w piekarni - Markus Brandt, Michael Ganzle

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 95,50 zł 95.50
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

"Zakwas - Technologia w piekarni" - Markus Brandt, Michael Ganzle

Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze?

Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego?

W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory.

W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.: 

- prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego,
- zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet,
- możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb,
- kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych. 

Niezbędnik dla wszystkich, którzy chcą opanować sztukę tworzenia optymalnego zakwasu.

Wydanie: Warszawa, 1, 2015
Redakcja naukowa: Markus Brandt, Michael Ganzle
Tłumacz: Agnieszka Błaszczak
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Typ oprawy: twarda

ISBN: 9788301182991
Liczba stron: 408
Wymiary: 15.5x24.0cm

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl